DE DEUREN VAN DE DOMKERK

De in 1996 geplaatste bronzen deuren van de Domkerk behoren tot Utrechts cultureel erfgoed. Reden voor Art Forever om deze bijzondere deuren van Theo van de Vathorst aandacht te geven. Met subsidie van o.a. de Gemeente Utrecht en de hulp van RTV Utrecht werd het mogelijk en kreeg de documentaire veel aandacht.

Theo van de Vathorst

CHARLES DONKER DE LUIS

De Utrechts graficus Charles Donker (1940) maakt al ruim 50 jaar etsen. In de loop van die jaren ontstonden honderden prenten, die onmiddellijk herkenbaar zijn aan de fabelachtige techniek en aan het subtiele en gedetailleerde lijnenspel. De film werd vertoond via RTV Utrecht.
Nederlandse ondertiteling is beschikbaar door op de ondertitel knop te drukken.

Charles Donker, Dirkje Kuik, Henc van Maarseveen, Joop Moesman

PORTRET

Een korte documentaire over de tot stand koming van de tentoonstelling ‘Portret’ in Kunstliefde. Curator Jef Roeselers. Uitgezonden op RTV Utrecht op 8 november 2015.

Erik Suidman, Exhibition, Philip Akkerman

ONDER CONTROLE

Het project UtrechtDownUnder van Kunstliefde heeft in de voormalige gevangenis aan het Wolvenplein de tentoonstelling ONDER CONTROLE georganiseerd. Niet alleen was het bezoekersaantal buiten verwachting, het project werd ook nog via RTV Utrecht onder de aandacht gebracht.

Exhibition

JEROEN HERMKENS

Jeroen Hermkens is een kunstenaar die bekend staat om zijn Utrechtse stadsgezichten.
Zijn opleiding volgde hij aan de Academie voor de Beeldende Kunst in Utrecht en de Atelier lithografique Champfleury in Parijs. Zijn litho's en schilderijen zijn krachtig en expressief; de inspiratie haalt hij in Nederland maar ook in het buitenland.
In 1996 ontving hij de Nederlandse Grafiekprijs voor zijn grote litho's. In 2006 werd hij verkozen tot Nederlands Kunstenaar van het jaar.

Jeroen Hermkens